Jedálny lístok 28. 2. – 13. 3. 2022

 

Jedálny lístok 28. 2. – 6. 3. 2022
Pondelok
Polievky: oravská fazuľová, kláštorná, pečivo.
● Bravčový rezeň s nivou a šampiňónmi, opekané zemiaky, cvikla,
● Kuracie prsia na paprike, cestovina,
● Guláš z diviny, knedľa,
● Fliačky s kapustou.

Utorok
Polievky: hovädzia s cestovinou, špenátová so syrovými haluškami, pečivo.
● Pečené morčacie stehno, červená kapusta, knedľa,
● Hovädzie mäso námornícke, ryža, šalát,
● Francúzske zemiaky, uhorka,
● Škoricové osie hniezda, kakao.

Streda
Polievky: fazuľková kyslá s kôprom, hlivová so zeleninou, pečivo.
● Vyprážaný syr, zemiaky, tatárska omáčka,
● Podtatranský plnený bravčový rezeň, tarhoňa, šalát,
● Ohnivé kuracie stehno orientálne, zeleninová obloha,
● Pečené buchty s tvarohovou náplňou, kakao.

Štvrtok
Polievky: krúpková, zeleninová so šunkou, pečivo.
● Hovädzí guláš debrecínsky, knedľa,
● Morčacie prsia na ázijský spôsob, ryža, šalát,
● Ryba na vidiecky spôsob, zemiaky, šalát,
● Šúľance plnené nutelou, maková posýpka.

Piatok
Polievky: šošovicová s kyslou kapustou, francúzska, pečivo.
● Hovädzia pečienka sviečková, cestovina,
● Pečené kuracie stehno, zemiaková kaša, kompót,
● Zapekaná brokolica s tofu,
● Palacinky s džemom a čokoládou.

Sobota
Polievka: paradajková, pečivo.
● Bravčový rezeň sikulský, knedľa,
● Kuracie prsia s broskyňou, ryža, šalát.

Nedeľa
Polievka: pohronská, pečivo.
● Domáca zabíjačka, zemiaky, čalamáda,
● Bravčové stehno záhradnícke, slovenská ryža, uhorka.

 

Jedálny lístok 7. – 13. 3. 2022
Pondelok
Polievky: prešporská, tekvicová, pečivo.
● Bravčové stehno na smotane, knedľa,
● Hovädzí guláš mexický, ryža, cvikla,
● Kuracie rezančeky, zelená fazuľka s baby mrkvou,
● Zemiakovo-bryndzové pirohy so slaninou.

Utorok
Polievky: držková, krupicová so zeleninou, pečivo.
● Bravčový rezeň s pečeňou, zemiaková kaša, šalát,
● Kuracie prsia na lesných hríboch, tarhoňa, uhorka,
● Plnená hlávková kapusta, knedľa,
● Hanácke koláče, kakao.

Streda
Polievky: slovenská hubová, frankfurtská, pečivo.
● Goralská pochúťka, knedľa,
● Morčacie prsia plnené nivou, ryža, šalát,
● Sekaný rezeň z bôčika, zemiakový šalát cibuľový,
● Bageta tuniaková.

Štvrtok
Polievky: gulášová, mrkvová s pórom, pečivo.
● Kuracie stehno s kuriatkovou omáčkou, cestovina,
● Bravčová krkovička zbojnícka, opekané zemiaky, šalát,
● Furmanské halušky,
● Buchty na pare s lekvárom, orechová posýpka, kakao.

Piatok
Polievky: kačacia s cestovinou, hŕstková, pečivo.
● Bravčový rezeň telgártsky, ryža, šalát,
● Hovädzie dusené, chrenová omáčka, knedľa,
● Vyprážaný karfiol, zemiaky, tatárska omáčka,
● Cesnakové osie hniezda.

Sobota
Polievka: terchovská, pečivo.
● Hydinové ražniči, zemiaky, uhorka,
● Bravčový rezeň prírodný, slovenská ryža, cvikla.

Nedeľa
Polievka: roľnícka, pečivo.
● Kuracie prsia orientálne, ryža, šalát,
● Bravčové stehno hutnícke, knedľa.