Vysoká prehra v Trnave dala bodku za sezónou

Jarná časť nedopadla pre železiarov podľa predstáv. Foto: M. Štefánik

V poslednom kole nadstavby Niké ligy a teda i v záverečnom súťažnom zápase sezóny 2023/2024 cestovali futbalisti Podbrezovej na ihrisko Spartaka Trnava. Domácim išlo o veľa a potrebovali bodovať, aby si vybojovali miestenku do pohárovej Európy.

Železiari vedeli, že na konci ročníka skončia s určitosťou na šiestom mieste a nič na tom nezmení ani duel s Trnavou. Do malého Ríma cestovali s cieľom potrápiť súpera, s ktorým sa im v posledných dueloch nedarilo. Už v prvom polčase však načal našu defenzívu Ofori a vlažný výkon pokračoval naďalej.

Uragán po prestávke

Po obrátke sme sa snažili niečo vymyslieť, ale od 60. minúty naplno prevzal iniciatívu Spartak, ktorého hnalo vpred takmer šesťtisíc divákov. Postupne Ofori, Paur, Daniel a Poznar rozobrali našu obranu, a tak sme po slabom výkone odišli zo Štadióna Antona Malatinského s krutou prehrou. Celkovo sme v jarnej časti získali len osem bodov.

Sklamaný tréner

Po stretnutí nemohla vládnuť v našom tábore spokojnosť, rovnako tak ani s celou jarnou časťou. Dokumentujú to i slová Romana Skuhravého, trénera FK Železiarne Podbrezová pre klubový web. „Naše mentálne dno našlo pivnicu. Dostali sme päť gólov, presne to sme si zaslúžili,“ začal hodnotenie nevydareného duelu a pokračoval: „Trnava bola hladnejšia, lepšia, rýchlejšia, futbalovejšia, agresívnejšia, preto zaslúžene vyhrala. Po výhre nad Slovanom som dúfal, že budeme hrať uvoľnene a pracovito, no som sklamaný.“

Český lodivod následne priznal, že vinu nesie práve on. „Musíme si v klube vyhodnotiť celú polsezónu. Najväčší problém nemám s tým, že sme nevyhrávali, ale že sme nemali vášeň a túžbu,“ uzavrel.

Niké liga má na programe letnú prestávku. Po dovolenkách sa hráči vrátia a začnú prípravu na novú sezónu. O pohybe v kádri, novinkách či prípravných zápasoch vás budeme pravidelne informovať aj na stránkach našich novín.