Samuel Fedor vybojoval dva tituly majstra Slovenska

Samuel Fedor zvíťazil v pretekoch s hromadným štartom i v časovke. Foto: Š. KlímaOd 20. do 23. júna sa v českom Jevíčku konali spoločné majstrovstvá Českej a Slovenskej republiky v cestnej cyklistike. Pretekári štartovali v kategóriách juniorov, junioriek, ale aj mužov a žien Elite.

Šampionát odštartovala časovka jednotlivcov v kategórii juniorov, kde nás reprezentovala trojica Samuel Fedor, Ondrej Hrico a Juraj Šalko. Juniori pretekali na trati dlhej 31 kilometrov. Najlepšie sa darilo Samuelovi Fedorovi, ktorý si vybojoval titul majstra Slovenska s minútovým náskokom pred druhým pretekárom. Jeho priemerná rýchlosť bola 47,6 kilometra za hodinu. Kvalitu podbrezovskej cyklistiky potvrdili aj naši odchovanci, keď v kategórii mužov Elite zvíťazil Lukáš Kubiš a Matthias Schwarzbacher bol druhý. Lukáša Kubiša ešte pred národným šampionátom nominoval Slovenský zväz cyklistiky na Letné olympijské hry do Paríža.Samuel Fedor (v strede) na stupňoch víťazov. Foto: Š. Klíma

Majstrovstvá pokračovali pretekmi jednotlivcov s hromadným štartom, kde sa v kategórii juniorov postavili na štart štyria naši pretekári – Samuel Fedor, Ondrej Hrico, Juraj Šalko a Jerguš Medveď. Najlepšie zúročil svoje tréningy opäť Samuel Fedor, ktorý v tejto disciplíne zvíťazil a stal sa majstrom Slovenska. O svoje víťazstvo musel zabojovať na náročnej trati, ktorá merala 127 kilometrov. V záverečný deň šampionátu nás opäť potešil aj Lukáš Kubiš, ktorý sa stal majstrom Slovenska v kategórii muži Elite.