V prvom polroku absolvovalo rekondičný pobyt viac ako sto zamestnancov

Hotel Stupka na Táľoch. Foto: T. KubejAj v tomto roku prebiehajú na Táľoch rekondičné pobyty, ktoré sú určené zamestnancom akciovej spoločnosti Železiarne Podbrezová. Ich cieľom je najmä predchádzanie vzniku chorôb z povolania. Povinnosť zamestnávateľa zabezpečiť pre vybrané skupiny svojich zamestnancov rekondičné pobyty vyplýva zo zákona.

Rekondičný pobyt sa stal už neodmysliteľnou súčasťou života v našej spoločnosti. Aj na stránkach našich novín vás pravidelne informujeme o podmienkach, za akých je možné ho absolvovať. Okrem toho oslovujeme účastníkov, aby sa s nami podelili o svoje dojmy a zhodnotili čas strávený v malebnom prostredí Nízkych Tatier, kde môžu dokonale zrelaxovať telo i myseľ. V tomto roku splnilo podmienky na absolvovanie pobytu viac ako tristo zamestnancov.

„Rekondičný pobyt trvá sedem dní, pričom jedna časť zamestnancov ho absolvuje v mesiacoch marec až jún a druhá od septembra do novembra. V tomto roku si už na Táľoch oddýchlo 147 našich zamestnancov. Zvyšná časť pôjde na jeseň, po letných prázdninách,“ informovala Magdaléna Bardelčíková z odboru personalistiky a miezd. 

Pobyt je hradený zamestnávateľom, pričom počas jeho trvania je potrebné dodržiavať pravidlá a zákonné povinnosti. V cene je ubytovanie, plná penzia, rôzne procedúry, ale aj doprava. „Zamestnanci počas siedmich dní absolvujú rôzne rehabilitačné či iné zdravotné úkony v hoteli Stupka, ktoré majú najmä preventívny charakter. Ide o masáže, zábaly, ale aj širokú škálu cvičení a ďalších výkonov, ktoré majú okrem prevencie zlepšiť celkový zdravotný stav,“ pokračovala M. Bardelčíková.

Mnohí naši kolegovia pracujú v železiarňach niekoľko rokov, a tak sa pobytov zúčastňujú pravidelne. „Hoci je zabezpečenie rekondičného pobytu povinnosťou zamestnávateľa, naši zamestnanci ho dlhodobo vnímajú ako určitý benefit, keďže si môžu oddýchnuť a zregenerovať svoje telo. Ich reakcie sú zväčša pozitívne, “ pokračovala M. Bardečíková a dodala, že v druhom polroku sa pobytu na Táľoch zúčastní ďalších približne dvesto zamestnancov.