Napriek nepriaznivému stavu udržali pozitívny výsledok

KBZ s.r.o. je dlhodobým partnerom a dcérskou spoločnosťou Železiarní Podbrezová a.s. Vďaka skúsenému manažmentu, kvalifikovanému personálu a modernej technike si firma vybudovala stabilnú pozíciu na slovenskom trhu a v súčasnosti patrí k popredným spoločnostiam, ktoré podnikajú v oblasti nakladania s odpadmi, predovšetkým s farebnými kovmi a železným šrotom.

Aj vedenie spoločnosti KBZ s.r.o. sa v tomto roku pasuje s neľahkou situáciou na trhu. Nevyhnutné bolo realizovať kroky, ktoré majú pomôcť prekonať náročné obdobie.

„Prekážky a výzvy prvého polroku sa nám podarilo prekonať vďaka promptným a správnym rozhodnutiam. Týmto spôsobom sme dokázali udržať pozitívny výsledok, napriek nepriaznivému stavu v priemysle,“ povedal Andrej Orolín, konateľ spoločnosti.

Súčasný vývoj na trhu spoločnosť poznačil natoľko, že v tomto roku musela úplne zastaviť investície. „Vykonávame len nevyhnutné opravy strojov a zariadení. Takisto sme obmedzili i poskytovanie externých služieb,“ upresnil A. Orolín a pokračoval: „Keďže sme boli nútení úplne zastaviť investície, nedošlo ani k nákupu nových strojov či vozidiel. Súčasný stav by sme chceli udržať do konca tohto kalendárneho roka.“

Podobne ako vo vedení mnohých firiem, ani v KBZ s.r.o. si netrúfajú predpovedať, ako sa bude situácia v priemysle vyvíjať v ďalších mesiacoch.

„Neočakávame zlepšenie stavu odvetvia, pevne však veríme, že k horšiemu prepadu nedôjde. Dúfame, že sme sa dostatočne pripravili na možné výkyvy v dodávkach kovových odpadov a že sme dostatočne diverzifikovali naše portfólio odberateľov a spracovateľov druhotných surovín,“ uzavrel A. Orolín.