Po nepresvedčivom výkone v Košiciach prišla demolácia Skalice

Peter Juritka (vľavo) strelil Skalici dva góly v závere duelu. Foto: M. Štefánik

Tretím a štvrtým kolom pokračovala naša najvyššia futbalová súťaž. Železiari odohrali dva diametrálne odlišné zápasy. Kým v prvom zlyhali, v druhom jednoznačne dominovali a pripísali si vysoké víťazstvo, ktoré bolo premiérovým v aktuálnom ročníku.

Zverenci Vladimíra Cifraniča cestovali v treťom kole do Košíc, kde túžili prelomiť strelecké mlčanie a najmä bodovať. No odhodlanie zostalo niekde v šatni, keďže už v úvode otvoril skóre domáci Medved. V ďalšom priebehu duelu držali naši hráči loptu na kopačkách, ale góly dával súper. Do polčasu pridal ešte dva a bolo jasné, že z metropoly východu odídeme zrejme naprázdno.

Po prestávke sa už skóre nemenilo, hoci šance mali obe mužstvá. Sklamaní z výkonu i výsledku sme domov odcestovali bez bodov.

„Odohrali sme katastrofálny prvý polčas a nenadviazali sme na výkon proti Slovanu. Robili sme chyby, ktoré domáci využili. V druhom polčase sme boli lepší, ale Košice si už výsledok postrážili,“ povedal na pozápasovej tlačovej konferencii Vladimír Cifranič, kormidelník nášho mužstva.

Súper rozobratý na súčiastky

S cieľom rehabilitovať sa za nepresvedčivý výkon v Košiciach nastúpili železiari doma proti Skalici. Pred zápasom sa spustil hustý dážď, ktorý trval počas celého prvého polčasu. Naši hráči mali od úvodu prevahu a hoci spočiatku doplácali na efektivitu, napokon súpera zlomili troma gólmi. Pri troche šťastia mohlo byť skóre pred prestávkou ešte vyššie.

Po obrátke dážď ustál, no rozhodne nie aktivita našich hráčov. Tí si stretnutie užívali a súpera trápili po stranách a aj nakopávanými loptami. Góly pribúdali a hoci Záhoráci dokázali skórovať z jedenástky, v ďalšom priebehu bolo v Zelpo aréne iba jedno mužstvo.

Podbrezová predvádzala ofenzívne galapredstavenie, Sanusiho bol plný trávnik, výborne mu sekundoval Yirajang, no pochvalu si zaslúžil každý hráč na ihrisku. Po dvoch góloch Galčíka a Juritku, a po jednom Yirajanga, Smékala a Sanusiho sme sa tešili z vysokého víťazstva v pomere 7:1. Naši hráči tak prelomili nielen strelecké prekliatie, ale po dominantnom výkone si pripísali aj prvé víťazstvo v ročníku.

Oplatí sa drieť

Po poslednom hvizde mohla vládnuť v našom tábore spokojnosť. Mužstvo strelecky explodovalo a potešilo sa z najvyššieho víťazstva v histórii prvoligovej súťaže. 

„Som rád, že sme sa rehabilitovali výkonom aj výsledkom za zápas v Košiciach. Boli sme efektívni, pričom ďalšie šance sme nevyužili. Hráči sa sami presvedčili, že sa oplatí drieť a veriť tomu, čo sa v klube robí a aká je v ňom nastavená filozofia. Máme útočné mužstvo, čo sme potvrdili gólmi. Dúfam, že sme sa nevystrieľali do ďalších kôl,“ povedal na tlačovej konferencii Vladimír Cifranič.

Dvojgólový strelec Roland Galčík taktiež netajil spokojnosť. „Verím, že nás výsledok nakopne správnym smerom, no nemôžeme sa teraz uspokojiť, ale musíme byť naďalej ostražití. Sme veľmi radi, že sme sa chytili všetci ofenzívni hráči. Verím, že nám forma vydrží a budeme úspešní,“ povedal s úsmevom na tvári mladý futbalista.

Niké liga pokračuje v rýchlom tempe. Najbližšie pocestujú železiari do Dunajskej Stredy a v poslednú augustovú nedeľu privítajú doma v derby Banskú Bystricu. Víťazstvo nad Skalicou je ideálnou pozvánkou na duel s Duklou, ktorý chutí vždy inak ako všetky ostatné.