Víťazstvá pre Kováča i Liptaiovú

Adela Liptaiová zvíťazila v rýchlostných pretekoch. Foto: P. Kazár

Kým elitní podbrezovskí biatlonisti štartovali na letných majstrovstvách sveta v Estónsku, naši dorastenci taktiež nezaháľali. V Predajnej sa v dňoch 24. a 25. augusta uskutočnilo druhé kolo Viessmann pohára v letnom biatlone a pretekov sa zúčastnila aj trojica podbrezovských športovcov. Medzi mladšími dorastencami sme mali zastúpenie vďaka Jánovi Kováčovi a v kategórii starších dorasteniek nás reprezentovali Adela Liptaiová a Ema Beraxová.

V úvodný deň boli na programe vytrvalostné preteky. V nich získali zhodne striebornú medailu J. Kováč i A. Liptaiová. Ďalší deň obaja zaknihovali ešte lepšie umiestnenie v rýchlostných pretekoch, keď sa tešili zo zlatých medailí. E. Beraxová v konkurencii nielen slovenských, ale aj českých biatlonistiek finišovala na 21. mieste.

„V Predajnej sme nastupovali s dorastencami, ktorým sa v silnej konkurencii slovenských a špecializovaných českých biatlonistov jednoznačne darilo. Za najcennejšie považujem víťazstvo A. Liptaiovej a rovnako bol na domácich tratiach úspešný aj J. Kováč. Preteky boli taktiež kontrolným bodom v letnej časti prípravy, ktorú považujem za vydarenú,“ povedal po pretekoch tréner Peter Kazár.