Nepresvedčivý výkonv Ružomberku na body nestačil

Trénerovi Štefanovi Markulíkovi (v čiernom) premiéra v pozícii hlavného trénera Podbrezovej nevyšla podľa predstáv. 	Foto: M. ŠtefánikPo reprezentačnej prestávke pokračovala futbalová Niké liga zápasmi 7. kola. Keďže Slovensko počas neho bojovalo s povodňami, bolo otázne, či sa všetky duely odohrajú. Trávnikári na jednotlivých štadiónoch ale odviedli veľký kus práce a všetky hracie plochy boli napokon pripravené. Aj tá v Ružomberku, kam pricestovali podbrezovskí futbalisti. Tých hnala za bodmi aj skupinka asi dvadsiatich fanúšikov, ktorí merali cestu „cez kopec,“ aby povzbudila chlapcov v náročnom súboji.

Na Liptove sa nehrá ľahko, to by vedeli rozprávať mužstvá naprieč celým pelotónom súťaže. A veru, ruže nám pod Čebraťom nekvitli ani tento raz. Domáci začali aktívne a Danko sa už v prvých minútach musel vyznamenať. Pred našou bránou bolo rušno aj naďalej, ale defenzíva odolávala. Ofenzívne výpady železiarov neboli príliš nebezpečné, v prvom polčase zaujala azda len strela Galčíka. Navyše, krátko pred odchodom do šatní sa do lopty spoza veľkého vápna oprel domáci Hladík a strelou k tyči prekonal nášho gólmana – 1:0.

Po zmene strán došlo na našej strane k viacerým striedaniam, ale nedeľný zápas nám jednoducho nevychádzal. V strede poľa mali domáci veľkú prevahu počas celého duelu a železiari sa nedokázali dostať na správnu vlnu. Nepomohlo im ani vylúčenie Ružomberčana Seleckého po hodine hry. Presilovku sme nevyužili, pričom do vyložených šancí sme sa prakticky nedostali. V závere duelu sa navyše nechal vykartovať Koštrna, ktorý po druhej žltej karte a následne červenej opustil hraciu plochu. Po nepresvedčivom výkone sme Ružomberku podľahli najtesnejším rozdielom a v tabuľke sa prepadli až na jedenáste miesto.

Sklamaný Markulík

„V prvom polčase sme nezachytili úvod do stretnutia. Mohli sme byť radi, že sme prehrávali iba o gól. Do prestávky sme toho veľa neukázali a v niektorých fázach som mužstvo nespoznával,“ poťažkal si po stretnutí sklamaný Štefan Markulík, tréner FK Železiarne Podbrezová a pokračoval: „Druhý polčas ovplyvnila červená karta, ale po vylúčení potrebujeme byť lepší v mnohých veciach. Súper umne kúskoval hru a do výraznejších šancí nás nepustil. Veril som, že moja ligová premiéra na lavičke bude chutiť inak. Budeme musieť pracovať na tom, aby sme sa zlepšili.“ Po tretej prehre v sezóne tak zavládlo v podbrezovskom tábore oprávnené sklamanie.

Postup v pohári

Ešte pred ligovým duelom na pôde Ružomberka sa železiari predstavili v rámci tretieho kola Slovnaft Cupu na pôde piatoligového celku ŠK Olympia Bobrov. Pred početnou návštevou predviedla Podbrezová na Orave ofenzívne divadlo. Po dva góly strelili Talakov, Ďatko i Smékal, po jednom pridali Juritka, Galčík a Yirajang, a tak bol z toho konečný rezultát s výsledkom 0:9.

 SÚHRN NIKÉ LIGY

  1. kolo: MFK Ružomberok – FK Železiarne Podbrezová 1:0 (1:0)

Gól: 37. Hladík. ŽK: Luterán, Gabriel – Faško, Ďatko, Oravec. ČK: 61. Selecký – 90+3. Koštrna (po dvoch ŽK). Rozhodovali: Kružliak – Košecký, Jánošík. Diváci: 1 024.

Ružomberok: Ťapaj – Gabriel, Malý, Mojžiš (82. Köstl) – Gomola, Luterán (90+5. Múdry), Lavrinčík, Selecký – Hladík, Kelemen (62. Madleňák), Chobot (82. Tučný).

Podbrezová: Danko – Koštrna, Oravec, Mrva – Chyla (56. Talakov) – Ridwan, Ďatko (82. Slávik), Faško (56. Deml), Grešák (72. Smékal) – Galčík, Juritka (46. Yirajang).

Najbližší program Niké ligy:

  1. kolo, 22. septembra (nedeľa) o 18.00 hod. FK Železiarne Podbrezová – MFK Michalovce,
  2. kolo, 28. septembra (sobota) o 18.00 hod. AS Trenčín – FK Železiarne Podbrezová.