Stolný tenis je obľúbený aj medzi našimi zamestnancami

Pred zápasom medzi družstvami Dubová-Podbrezová „A“ a Revúca „B“ v 3. lige. Foto: P. Sojak

Stolný tenis patrí medzi obľúbené a masovo rozšírené športy. Aj v našej akciovej spoločnosti je veľa aktívnych hráčov, ktorí sa vo svojom voľnom čase tomuto športu venujú a viacerí z nich hrávajú i v krajských či oblastných súťažiach.

Nepochybne najviac stolných tenistov z radov našich zamestnancov je v klube STK Dubová-Podbrezová. Z devätnástich hráčov, ktorí sú na súpiskách družstiev v tretej, piatej a šiestej lige, je viac ako polovica zo Železiarní Podbrezová, prípadne ide o bývalých zamestnancov, ktorí sú v súčasnosti na dôchodku. Za klub, ktorý vznikol spojením dvoch stolnotenisových oddielov, aktuálne hrávajú Marek Benko z oceliarne, Pavel Chromek z valcovne bezšvíkových rúr, Eduard Prokopec z valcovne bezšvíkových rúr, Ľubomír Kuna z energetiky, Ivan Šnírer z koľajovej dopravy, Jaroslav Hronček z odboru bezpečnosti a životného prostredia, Maroš Pajonk z energetiky (zamestnanec HC Dubová) a Tomáš Kubej z odboru propagácie. Dôležitou súčasťou tímu sú aj dôchodcovia Peter Dančo, Ján Suchý či Leonard Kúth.

V závere septembra začali svoje súťaže všetky tri družstvá. „A“-tím začal svoje účinkovanie v tretej lige, kde je nováčikom, domácim víťazstvom nad Revúcou „B“. V piatej lige sa „béčko“ stretlo doma s Podlavicami „C“ a taktiež začalo novú sezónu výhrou. „Céčko“ privítalo v domácom prostredí družstvo Cobra Banská Bystrica, ktorému tesne podľahlo.