Štyri majstrovské tituly pre našich biatlonistov

Podbrezovskí biatlonisti boli v Revúcej úspešní. Foto: ŠK ŽP

V závere septembra sa v Revúcej uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v letnom biatlone. Na programe boli rýchlostné a vytrvalostné preteky, pričom súťaže boli tradične rozdelené do dvoch víkendových dní.

Naši biatlonisti sa zúčastnili len nedeľných vytrvalostných pretekov, nakoľko pár dní predtým sa vrátili domov z vysokohorského sústredenia v talianskom Livignu, kde strávili dva týždne. Podľa slov trénera Petra Kazára sústredenie dopadlo veľmi dobre a naši športovci v ňom absolvovali predovšetkým kvalitnú prípravu na kolieskových lyžiach. Nechýbal však ani tréning streľby či sily. Po návrate domov nasledoval krátky atletický blok, kvôli ktorému naši biatlonisti vynechali rýchlostné preteky v sobotu a sústredili sa len na štart vo vytrvalostných pretekoch.

V Revúcej sa predstavilo päť podbrezovských biatlonistov a každý z nich odchádzal z pretekov s medailou. Železiari ovládli všetky kategórie, v ktorých štartovali. Zlato získal Ján Kováč medzi mladšími dorastencami, Adela Liptaiová v kategórii starších dorasteniek, úspešná bola aj juniorka Tamara Molentová a medzi ženami sa z víťazstva radovala Mária Remeňová. Úspešné preteky podčiarkla druhým miestom v hlavnej kategórii žien Zuzana Remeňová.