Nadstavbu sme začali dvoma víťazstvami

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FK Železiarne Podbrezová 0:1 (0:0)

Góly: 81. Leško (11 m).

Prvé kolo nadstavby odohrali futbalisti Podbrezovej v Zlatých Moravciach, kde sa začalo v dobrom tempe. Prvú šancu mal v dvadsiatej minúte Harba, keď ľavačkou vystrelil nad našu bránu. Následne prišiel poriadne ostrý sklz Nikoliča na Matúša Mikuša, za ktorý obranca ViOn-u dostal iba žltú kartu, aj keď to vážne zaváňalo červenou. Náš útočník musel z hry odstúpiť, vystriedal ho Viktor Mojžiš. Skóre stretnutia mohol v 33. minúte otvoriť Leško, z mierneho uhla na hranici malého vápna však mieril vedľa. Následne to v ešte väčšej šanci skúšal Endy Bernadina, no zoči-voči Kováčovi neuspel, keď skúsený brankár domácich predviedol famózny zákrok. V druhom polčase sme na šancu čakali až do poslednej štvrťhodiny, kedy sa Endy Opoku Bernadina dostal do samostatného nájazdu po pase Leška, lenže v snahe obísť Kováča ho gólman parádne zastavil, keď sa Holanďanovi vrhol pod nohy a zobral mu čisto loptu. V osemdesiatej minúte fauloval v strede poľa Bariš, dostal druhú žltú kartu a následne červenú. Presilovku sme využili veľmi rýchlo, avšak vďaka penalte, ktorú vybojoval navrátilec Kostelný a Dávid Leško ju bez problémov premenil (0:1). Ilja Tereščenko mohol skóre navýšiť, lenže jeho pokus po rýchlej akcii ťahanej práve Leškom v 85. minúte nepustil do siete Nikolič. Prvé stretnutie nadstavbovej časti sme teda zvládli a z horúcej pôdy Zlatých Moraviec sme si odviezli tri body.

Tréner Podbrezovej Marek Fabuľa a jeho hodnotenie zápasu: „Sme veľmi radi za tri body, ktoré sme získali u súpera, ktorý je v domácom prostredí veľmi nepríjemný. Mohli sme rozhodnúť už v prvom polčase, ale brankár Kováč ukázal svoje kvality. Mrzí ma čierna škvrna v podobe zranenia Mikuša, taký súboj by sa v našej lige nemal objaviť.“

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Kováč – Duga, Kotula, Nikolić, Chren – Orávik, Bariš, O. Šašinka (79. M. Rigo), Paixao da Silva – Bartolomeu (68. Cléber), Harba.

FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Bilič, Djordjevič, Turňa – Kostelný, Sedláček – Bernadina (90+2. Lepieš), Mikuš (30. V. Mojžiš, 75. Tereščenko), Leško – Więzik.

 

FK Železiarne Podbrezová – MFK Zemplín Michalovce  2:1 (1:0)

Góly: 4. Tereščenko, 47. Bernadina – 76. Žofčák (11 m).

Radosť našich hráčov po strelenom góle do siete Michaloviec. Foto: I. Kardhordová
Radosť našich hráčov po strelenom góle do siete Michaloviec. Foto: I. Kardhordová

 

V druhom kole nadstavby sme na domácom trávniku privítali MFK Zemplín Michalovce. Podbrezovej vyšiel vstup do zápasu výborne a už v štvrtej minúte sa ujala vedenia. Po dlhom a presnom výkope Kuciaka unikol Bernadina a jeho spätnú prihrávku poslal do siete Tereščenko (1:0). V jedenástej minúte sa opäť rozvlnila sieť za hosťujúcim brankárom Kirom, ale hlavička Bilića nemohla byť uznaná pre ofsajdovú pozíciu nášho obrancu. Na druhej strane, prvú veľkú šancu hostí mal Koscelník, ktorého volej do stredu brány vyrazil Kuciak. Hostia mali územnú prevahu, ale na ďalšiu gólovú šancu čakali až do 43. minúty. Žofčák po centrovanej lopte z dobrej pozície prestrelil bránu a následne, v ešte väčšej šanci, japonský legionár Tsubasa z vnútra päťky hlavou v páde trestuhodne minul tri žrde Kuciaka. Druhý polčas začal rovnako ako prvý, dlhá lopta sa dostala až k Bernadinovi, ktorý obišiel brankára hostí a zvýšil na 2:0. V 58. minúte bol blízko k zníženiu Koscelník, ktorého krásnu krížnu strelu bravúrne zneškodnil Kuciak. V 76. minúte už bolo len 2:1 pre domácich, keď po faule Kriváka na Regáliho bezpečne premenil nariadený pokutový kop Žofčák. Záverečný tlak hostí z Michaloviec už gól nepriniesol a keď sa na druhej strane pätičkou nepresadil ani Wiezik, Podbrezová zaknihovala ďalšie dôležité víťazstvo v boji o udržanie vo Fortuna lige.

Marek Fabuľa po zápase s Michalovcami: „My sme mali výborné vstupy do oboch polčasov. Myslel som si, že sa po nich viac upokojíme, no nestalo sa. Víťazstvo hreje, no dosť sme sa naň narobili.“

FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Krivák, Djordjević, Bilič – Kostelný, Sedláček – Bernadina (89. Breznanik), Tereščenko (61. V. Mojžiš), Leško (90. Magda) – Więzik.

MFK Zemplín Michalovce:  Kira – Shumeiko, Bednár, Žofčák, Turik (56. Danko), Regáli, Mancilla, Koscelník, Kavka, Tsubasa (67. Matić), Bragin (46. Sulley).

Endy Opoku Bernadina bol pri obidvoch góloch proti Michalovciam. Foto: I. Kardhordová
Endy Opoku Bernadina bol pri obidvoch góloch proti Michalovciam. Foto: I. Kardhordová

 

Pozývame vás na domáci zápas FK Železiarne Podbrezová proti 1.FC Tatran Prešov v sobotu, 31. marca, o 17. hod. Príďte podporiť našich futbalistov. Železiar do toho!