Jedálny lístok 11. – 17. 4. 2022
Pondelok
Polievky: šurdica, tekvicová, pečivo.
- Bravčový rezeň belehradský, opekané zemiaky, uhorka,
- Hovädzia pečienka sviečková, cestovina,
- Morčacie prsia prírodné, zelerová remuláda,
- Pečené buchty plnené makom, kakao.
Utorok
Polievky: gulášová, krupicová so zeleninou, pečivo.
- Hovädzí guláš maďarský, knedľa,
- Pečené kuracie stehno, zeleninová ryža, kompót,
- Halušky s kyslou kapustou a slaninou,
- Zemiakové knedličky čučoriedkové, orechová posýpka.
Streda
Polievky: šošovicová kyslá, zeleninová so šunkou, pečivo.
- Hovädzie mäso námornícke, tarhoňa, uhorka,
- Bravčový rezeň telgártsky, zemiaková kaša, šalát,
- Kuracie stehno so zeleninou, špenátové rezance,
- Palacinky s džemom a čokoládou.
Štvrtok
Polievky: hovädzia s cestovinou, karfiolová, pečivo.
- Kuracie prsia plnené nivou, ryža, šalát,
- Bravčová pečená krkovička, kapusta, knedľa,
- Vyprážané čevapčiči, zemiaky, šalát,
- Bageta tuniaková.
Piatok
Polievka: krúpková, pečivo.
- Vyprážaná ryba, zemiaky, kompót,
- Bravčové stehno záhradnícke, slovenská ryža, uhorka.
Sobota
Polievka: roľnícka, pečivo.
- Hovädzie dusené, paradajková omáčka, knedľa,
- Kuracie prsia s horčicou, ryža, uhorka.
Nedeľa
Polievka: terchovská, pečivo.
- Kuracie stehno na paprike, cestovina,
- Bravčový rezeň s broskyňou a syrom, opekané zemiaky.
Jedálny lístok 18. – 24. 4. 2022
Pondelok
Polievka: brokolicová dánska, pečivo.
- Kuracie prsia na hubách, ryža, uhorka,
- Bravčová pečienka sedliacka, červená kapusta, knedľa.
Utorok
Polievky: zeleninová, bryndzová so strúhaným cestom, pečivo.
- Pečené kuracie stehno s kapustou, zemiaky,
- Bravčový perkelt, cestovina,
- Zeleninový nákyp s nivou, uhorka,
- Šúľance plnené nutelou, maková posýpka.
Streda
Polievky: fazuľová kyslá, horácka, pečivo.
- Bravčový rezeň prírodný, ryža, šalát,
- Goralská pochúťka, knedľa,
- Varená brokolica, zemiaky, syrová omáčka,
- Hydinový šalát, pečivo.
Štvrtok
Polievky: boršč s mäsom, pohronská, pečivo.
- Bravčové mäso Chilli con Carne, tarhoňa, šalát,
- Vyprážaný kurací rezeň furmanský, zemiaková kaša, uhorka,
- Rizoto zeleninové s bravčovým mäsom, uhorka,
- Škoricové osie hniezda, kakao.
Piatok
Polievky: slepačia, rascová s vajcom, pečivo.
- Bravčové stehno hamburské, knedľa,
- Hovädzie mäso na korení, ryža, šalát,
- Fašírka, paradajková kapusta, zemiaky,
- Lievance s džemom.
Sobota
Polievka: furmanská, pečivo.
- Bravčová krkovička zbojnícka, opekané zemiaky, uhorka,
- Kuracie prsia na smotane s hlivami, cestovina.
Nedeľa
Polievka: kelová so zemiakmi, pečivo.
- Hovädzí guláš debrecínsky, knedľa,
- Morčacie prsia na hrášku so šampiňónmi, ryža, cvikla.