Jedálny lístok 12. – 18. 2. 2024
Pondelok
Polievky: prešporská, tekvicová, pečivo.
- Perkelt z morčacieho mäsa, cestovina,
- Bravčový rezeň prírodný, ryža, uhorka,
- Roľnícke zemiaky, uhorka,
- Šalát fazuľový so salámou a chrenom, pečivo.
Utorok
Polievky: fazuľová kyslá, mrkvová s pórom, pečivo.
- Pečené kuracie stehno, štuchané zemiaky s maslom, kompót,
- Daniel so šípkovou omáčkou, halušky,
- Cestoviny s tuniakom a hráškom,
- Buchty na pare s lekvárom, orechová posýpka, kakao,
- Vitamínový balíček.
Streda
Polievky: kelová s ryžou, údeninová, pečivo.
- Vyprážaný syr, zemiaky, tatárska omáčka,
- Goralská pochúťka, knedľa,
- Kuracie prsia prírodné, zelerová remuláda,
- Kysnutý koláč marhuľový, kakao,
- Bageta s morčacím mäsom.
Štvrtok
Polievky: hovädzia s pečeňovými haluškami, zeleninová, pečivo.
- Važecká pochúťka, zemiakové placky,
- Hovädzia roštenka portugalská, tarhoňa, šalát,
- Bravčový rezeň s brusnicami a hruškou, ryža,
- Zelofotu, pečivo.
Piatok
Polievky: šošovicová s kyslou kapustou, pohronská, pečivo.
- Hovädzia pečienka sviečková, knedľa,
- Bravčové mäso na čínsky spôsob, ryža, šalát,
- Kuracie stehno so zeleninou, špenátové rezance,
- Zemiakovo-bryndzové pirohy so slaninou,
- Bageta moravská.
Sobota
Polievka: francúzska, pečivo.
- Bravčové stehno na smotane, cestovina,
- Kuracie prsia plnené bryndzou, zemiaky, čalamáda.
Nedeľa
Polievka: horácka, pečivo.
- Bravčový rezeň sikulský, knedľa,
- Morčacie prsia orientálne, ryža, cvikla.
Jedálny lístok 19. – 25. 2. 2024
Pondelok
Polievky: paradajková s cestovinou, frankfurtská, pečivo.
- Hydinové ražniči, zemiaky, uhorka,
- Hovädzia roštenka na slanine, slovenská ryža, čalamáda,
- Ohnivé kuracie stehno orientálne, zeleninová obloha,
- Šúľance plnené orechovou náplňou, višňová omáčka.
Utorok
Polievky: šošovicová kyslá, zeleninová so šunkou, pečivo.
- Hovädzí guláš debrecínsky, knedľa,
- Bravčové stehno záhradnícke, ryža, šalát,
- Francúzske zemiaky, uhorka,
- Ryba so špenátom a syrovou omáčkou,
- Vitamínový balíček.
Streda
Polievky: karfiolová, bulharská, pečivo.
- Vyprážaný kurací rezeň furmanský, zemiaková kaša, šalát,
- Bravčové mäso na smotane, cestovina,
- Hubové rizoto, šalát,
- Žemľovka s tvarohom,
- Bageta Gurmán.
Štvrtok
Polievky: boršč s mäsom, sedliacka, pečivo.
- Hovädzie dusené, chrenová omáčka, knedľa,
- Morčacie prsia prírodné, zeleninová ryža, šalát,
- Vyprážaný karfiol, zemiaky, tatárska omáčka,
- Pestrý cestovinový šalát.
Piatok
Polievky: hovädzia s cestovinou, brokolicová dánska, pečivo.
- Pečené kuracie stehno s kapustou, zemiaky,
- Bravčový rezeň na hubách, tarhoňa, šalát,
- Plnené hovädzie mäso, zeleninová obloha,
- Škoricové osie hniezda, kakao,
- Bageta salámová.
Sobota
Polievka: oravská fazuľová, pečivo.
- Hovädzie mäso na korení, ryža, čalamáda,
- Bravčové stehno bratislavské, knedľa.
Nedeľa
Polievka: roľnícka, pečivo.
- Domáca zabíjačka, zemiaky, cvikla,
- Kuracie prsia na paprike, cestovina.