Jedálny lístok 21. 11. – 27. 11. 2022
Pondelok
Polievky: fazuľová kyslá, krupicová so zeleninou, pečivo.
- Detvianska nátura, opekané zemiaky, uhorka,
- Hovädzia roštenka na slanine, tarhoňa, čalamáda,
- Parížsky šalát, pečivo,
- Ryžový nákyp s ovocím.
Utorok
Polievky: kelová so zemiakmi, bulharská, pečivo.
- Hovädzí guláš debrecínsky, knedľa,
- Pečené kuracie stehno, zeleninová ryža, kompót,
- Klužská kapusta,
- Tvarožník, kakao,
- Ovocný balíček.
Streda
Polievky: mexická, francúzska, pečivo.
- Vyprážaný kurací rezeň ovčiarsky, zemiaková kaša, šalát,
- Bravčové stehno hutnícke, cestovina,
- Treska na masle, dusená zelenina,
- Halušky s kyslou kapustou a slaninou,
- Bageta šampiňónová so šunkou.
Štvrtok
Polievky: slepačia, paradajková, pečivo.
- Pečený bôčik s plnkou, kapusta, knedľa,
- Morčacie prsia na lesných hríboch, ryža, šalát,
- Zapekaná brokolica s tofu,
- Buchty na pare s lekvárom, orechová posýpka, kakao.
Piatok
Polievky: stupavská zabíjačková, rascová s vajcom, pečivo.
- Hovädzí rezeň obaľovaný, zemiaky, šalát,
- Bravčový perkelt, cestovina,
- Kuracie stehno so zeleninou, špenátové rezance,
- Šalát z čínskej kapusty s hroznom a jablkami, pečivo,
- Bageta moravská.
Sobota
Polievka: frankfurtská, pečivo.
- Kuracie stehno na smotane, knedľa,
- Bravčový rezeň prírodný, ryža, cvikla.
Nedeľa
Polievka: pohronská, pečivo.
- Morčacie mäso na čínsky spôsob, slovenská ryža, šalát,
- Podtatranský plnený bravčový rezeň, zemiaky, uhorka.
Jedálny lístok 28. 11. – 4. 12. 2022
Pondelok
Polievky: fazuľková kyslá s kôprom, sedliacka, pečivo.
- Divina so šípkovou omáčkou, knedľa,
- Bravčový rezeň na rasci, ryža, uhorka,
- Ohnivé kuracie stehno orientálne, zeleninová obloha,
- Zemiakovo-bryndzové pirohy so slaninou.
Utorok
Polievky: hovädzia s cestovinou, tekvicová, pečivo.
- Vyprážaný bravčový rezeň s cesnakom, zemiaková kaša, šalát,
- Kuracie prsia na paprike, cestovina,
- Horehronský syrový šalát, pečivo,
- Zapekané palacinky s tvarohom,
- Ovocný balíček.
Streda
Polievky: boršč s mäsom, roľnícka, pečivo.
- Hovädzia pečienka sviečková, knedľa,
- Morčacie prsia plnené nivou, ryža, šalát,
- Špenátový prívarok, volské oká, zemiaky,
- Pečené buchty so slivkovým lekvárom, kakao,
- Bageta s kuracím mäsom.
Štvrtok
Polievky: oravská fazuľová, hlivová so zeleninou, pečivo.
- Jarné kuracie stehno, zemiaky,
- Baraní guláš, halušky,
- Zapekaný bravčový rezeň so syrom, fit šalát,
- Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou.
Piatok
Polievky: zeleninová, bryndzová so strúhaným cestom, pečivo.
- Hovädzie mäso námornícke, ryža, šalát,
- Bravčová pečienka sedliacka, červená kapusta, knedľa,
- Kuracie rezančeky, dusená fazuľka s baby mrkvou,
- Zemiakové knedličky čučoriedkové so strúhankou,
- Bageta indická.
Sobota
Polievka: furmanská, pečivo.
- Hydinové ražniči, zemiaky, uhorka,
- Bravčový rezeň na hubách, tarhoňa, cvikla.
Nedeľa
Polievka: karfiolová, pečivo.
- Goralská pochúťka, knedľa,
- Kuracie prsia s brokolicou a paprikou, ryža, šalát.