Jedálny lístok 24. – 30. 3. 2025
Pondelok
Polievky: prešporská, krémová s ovsenými vločkami, pečivo.
- Bravčové stehno záhradnícke, ryža, uhorka,
- Morčacie mäso s brusnicovou omáčkou, široké rezance,
- Horehronský syrový šalát, pečivo,
- Zemiakové knedličky s údeným mäsom, kapusta.
Utorok
Polievky: karfiolová, hrachová so salámou, pečivo.
- Kuracie prsia na hubách, ryža, šalát,
- Hovädzí guláš maďarský, knedľa,
- Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou,
- Pečená ryba na masle, krúpy so zeleninou,
- Vitamínový balíček.
Streda
Polievky: šošovicová s kyslou kapustou, pohronská, pečivo.
- Sekaný rezeň z bôčika, domáci zemiakový šalát,
- Pečené kuracie stehno, tarhoňa, kompót,
- Zeleninový nákyp s nivou, uhorka,
- Lievance s lesným ovocím,
- Bageta Gurmán.
Štvrtok
Polievky: hovädzia s pečeňovými haluškami, kláštorná, pečivo.
- Bravčová pečená krkovička, kapusta, knedľa,
- Morčacie prsia na čínsky spôsob, ryža, šalát,
- Vyprážaný encián, zemiaky, tatárska omáčka,
- Tlačenkový šalát, pečivo.
Piatok
Polievky: fazuľová kyslá, zeleninová so šunkou, pečivo.
- Bravčový rezeň obaľovaný, zemiaková kaša, šalát,
- Jelení guláš, halušky,
- Kuracie stehno so slivkami, ryža,
- Žemľovka s tvarohom,
- Bageta s morčacím mäsom.
Sobota
Polievka: sedliacka, pečivo.
- Hovädzia pečienka na víne, knedľa,
- Kuracie prsia orientálne, zeleninová ryža, šalát.
Nedeľa
Polievka: furmanská, pečivo.
- Bravčový rezeň belehradský, opekané zemiaky, uhorka,
- Kuracie prsia na smotane, cestovina.
Jedálny lístok 31. 3. – 6. 4. 2025
Pondelok
Polievky: šošovicová kyslá, mrkvová s pórom, pečivo.
- Važecká pochúťka, zemiakové placky,
- Bravčový rezeň na rasci, ryža, cvikla,
- Morčacie prsia prírodné, zelerová remuláda,
- Fliačky s kapustou.
Utorok
Polievky: držková, roľnícka, pečivo.
- Husárska roláda, zemiaková kaša, šalát,
- Kuracie stehno na smotane s hlivami, cestovina,
- Rizoto zeleninové s bravčovým mäsom, šalát,
- Buchty na pare s lekvárom, orechová posýpka, kakao,
- Vitamínový balíček.
Streda
Polievky: mexická, krupicová so zeleninou, pečivo.
- Hovädzie dusené, kôprová omáčka, knedľa,
- Kuracie prsia plnené špenátom a syrom, ryža, šalát,
- Lasagne mäsové,
- Pestrý cestovinový šalát,
- Bageta moravská.
Štvrtok
Polievky: slepačia, hlivová so zeleninou, pečivo.
- Vyprážaný syr, zemiaky, tatárska omáčka,
- Hovädzia roštenka na slanine, tarhoňa, šalát,
- Kuracie stehno so zeleninou, špenátové rezance,
- Šišky s nutelou, kakao.
Piatok
Polievky: kelová so zemiakmi, oravská fazuľová, pečivo.
- Bravčové stehno na paprike, knedľa,
- Hovädzí guláš mexický, ryža, šalát,
- Štefanská sekaná pečienka, zemiakový prívarok, chlieb,
- Rezancový nákyp s tvarohom a jahodami,
- Bageta s kuracím mäsom.
Sobota
Polievka: stupavská zabíjačková, pečivo.
- Bravčové ražniči, zemiaky, čalamáda,
- Perkelt z morčacieho mäsa, cestovina.
Nedeľa
Polievka: francúzska, pečivo.
- Kuracie prsia na srbský spôsob, ryža, uhorka,
- Bravčové stehno bratislavské, knedľa.