Jedálny lístok
26. 2. – 3. 3. 2024
Pondelok
Polievky: hŕstková, prešporská, pečivo.
• Viedenský guláš z daniela, halušky,
• Bravčový rezeň na zelenine, ryža, cvikla,
• Racio šalát, pečivo,
• Fliačky s kapustou.
Utorok
Polievky: terchovská, krupicová so zeleninou, pečivo.
• Mletý rezeň so syrom, domáci zemiakový šalát,
• Morčacie prsia na ázijský spôsob, tarhoňa, uhorka,
• Dusená zelenina, volské oká,
• Ryžový nákyp s ovocím,
• Vitamínový balíček.
Streda
Polievky: slepačia, zemiaková gulášová, pečivo.
• Pečený bôčik s plnkou, kapusta, knedľa,
• Hovädzí guláš mexický, ryža, šalát,
• Zapekané zemiaky s pórom,
• Šúľance s makom,
• Bageta s kuracím mäsom.
Štvrtok
Polievky: držková, pohronská, pečivo.
• Hovädzí rezeň obaľovaný, zemiaky, čalamáda,
• Kuracie prsia na smotane s hlivami, cestovina,
• Pečená klobása, hrachová kaša, uhorka, chlieb,
• Zapekané palacinky s tvarohom.
Piatok
Polievky: slovenská hubová, francúzska, pečivo.
• Bravčový guláš, knedľa,
• Pečené kuracie stehno, zeleninová ryža, kompót,
• Vyprážaná ryba, zemiaková kaša, šalát,
• Šalát zelerový s ananásom, pečivo,
• Bageta s pikantným mäsom.
Sobota
Polievka: kelová s ryžou, pečivo.
• Bravčové stehno na paprike, cestovina,
• Hovädzie filé kopaničiarske, opekané zemiaky, uhorka.
Nedeľa
Polievka: kapustová letná, pečivo.
• Hovädzie mäso na korení, ryža, čalamáda,
• Kuracie prsia prírodné, tarhoňa, cvikla.
Jedálny lístok
4. – 10. 3. 2024
Pondelok
Polievky: kapustová s klobásou, roľnícka, pečivo.
• Bravčová krkovička zbojnícka, zemiaky, čalamáda,
• Kuracie stehno s kuriatkovou omáčkou, cestovina,
• Hovädzí guláš so zelenou fazuľkou,
• Šalát lahôdkový, pečivo.
Utorok
Polievky: fazuľková kyslá s kôprom, sedliacka, pečivo.
• Hovädzie dusené, paradajková omáčka, knedľa,
• Morčacie prsia plnené špenátom a syrom, ryža, šalát,
• Furmanské halušky,
• Pečená ryba na masle, krúpy so zeleninou,
• Vitamínový balíček.
Streda
Polievky: hovädzia s cestovinou, kláštorná, pečivo.
• Vyprážané kuracie stehno, zemiaková kaša, kompót,
• Bravčový rezeň na srbský spôsob, slovenská ryža, šalát,
• Horehronský syrový šalát, pečivo,
• Závin kysnutý makovo-višňový, kakao,
• Bageta moravská.
Štvrtok
Polievky: zeleninová, oravská fazuľová, pečivo.
• Pečené morčacie stehno, červená kapusta, knedľa,
• Bravčové mäso na lesných hríboch, ryža, šalát,
• Zemiakové placky plnené mäsom,
• Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou.
Piatok
Polievky: mexická, bryndzová so strúhaným cestom, pečivo.
• Hovädzia pečienka milánska, cestovina,
• Detvianska nátura, opekané zemiaky, uhorka,
• Kuracie stehno dusené so slivkami, ryža,
• Muffiny s čokoládou, kakao,
• Bageta tuniaková.
Sobota
Polievka: hrachová s párkom, pečivo.
• Guláš z diviny, knedľa,
• Kuracie prsia Kung-pao, ryža, šalát.
Nedeľa
Polievka: karfiolová, pečivo.
• Perkelt z morčacieho mäsa, cestovina,
• Bravčový rezeň s nivou a šampiňónmi, opekané zemiaky, uhorka.