ŽP Eko Qelet a.s. spustil mimoriadne akcie pre výkup kovového odpadu

  Rok 2022 sa prehupol do druhého štvrťroku a my môžeme bilancovať jeho prvé mesiace. Vyznačovali sa značnou turbulentnosťou a tiež neutíchajúcim dopytom po našej hlavnej obchodnej komodite. Ceny oceľového šrotu stále rastú, veľmi otázny je ich ďalší vývoj, s ohľadom na predajné ceny oceľových výrobkov a ich akceptovanie spotrebiteľským trhom. Naša spoločnosť síce vníma … Čítať ďalej

Konflikt na Ukrajine výrazne pociťuje aj Žiaromat Kalinovo

  Žiaromat Kalinovo a.s., dcérska spoločnosť našich železiarní, naplno pociťuje vojenský konflikt na Ukrajine. Výrobca žiaruvzdorných materiálov má u našich východných susedov významné obchodné väzby. Nielen o aktuálnej situácii, ale aj o prognózach či nových partnerstvách sme sa rozprávali s Ing. Petrom Balážom, generálnym riaditeľom Žiaromat Kalinovo a.s. Ako ovplyvňuje vojenský konflikt na Ukrajine vašu … Čítať ďalej

Nezabúdajte, stravu je potrebné dopredu si objednať

  Spoločnosť ŽP Gastroservis, s.r.o., ktorá zabezpečuje stravovanie v našich železiarňach, opätovne apeluje na všetkých zamestnancov a návštevníkov jednotlivých kantín, aby dbali na dodržiavanie objednávania jedla a urobili tak najneskôr deň vopred. Neustále totiž pribúda ľudí, ktorí prichádzajú do stravovacích zariadení a vypýtajú si jedlo bez objednania – „na voľno.“ Keď príde do jedální niekoľko … Čítať ďalej

Zimná sezóna na Táľoch pokračuje, podmienky sú výborné

Lyžovačka na Táľoch sa ešte nekončí. Milovníci zimných športov si naďalej môžu vychutnať dokonalý relax na snehu a prežiť nádherné dni plné aktívneho oddychu. Teplé slnečné lúče, v kombinácii s výbornými podmienkami a úžasnými výhľadmi na hrebeň Nízkych Tatier, sú ideálnou pozvánkou stráviť čas v krásnom prostredí Horehronia. Snehu je stále dostatok a o svahy … Čítať ďalej

Pri preberaní stravy dodržujte harmonogram

V jednotlivých kantínach našej spoločnosti sa počas prvej, druhej i tretej pracovnej zmeny vystrieda množstvo ľudí. Neraz dochádza k situácii, že stravníci čakajú na prevzatie jedla v dlhších radoch. Existuje však možnosť eliminovať hromadenie konzumentov a tým zabezpečiť rýchlejší výdaj vareného alebo baleného pokrmu, prípadne produktov vo voľnom predaji. Aj systém stravovania má u nás … Čítať ďalej

ŽP Informatika oslavuje pätnásť rokov

Začiatkom marca oslávila spoločnosť ŽP Informatika s.r.o. pätnáste výročie svojho vzniku. Jej história sa však začala písať oveľa skôr. V roku 1967 v národnom podniku Švermove železiarne Podbrezová vznikol prvý samostatný odbor so zameraním na automatizované riadenie a elektronické spracovanie údajov. V aktuálnom roku si tak pripomíname už päťdesiate piate výročie odvtedy, ako začala v … Čítať ďalej

Upravené svahy, veľa snehu a kopec zážitkov. Zima na Táľoch je v plnom prúde

Zimná sezóna na Táľoch je zatiaľ vydarená. Hoci sa kvôli pandémii množili otázniky akú podobu bude mať tohtoročná lyžovačka, napokon je situácia pomerne priaznivá. Od 27. decembra využívajú návštevníci celé stredisko v režime schválenom vládou Slovenskej republiky. V súlade s protipandemickými opatreniami fungujú aj hotely. Situácia stále nie je ideálna, no na Táľoch sú radi, … Čítať ďalej

Ponuka práce

  Pre posilnenie pracovného kolektívu hľadá ŽP Gastroservis, s.r.o. predavačku do kantíny. Požadovaná je predovšetkým znalosť práce s eKasou, samostatnosť, zodpovednosť, príjemné vystupovanie, platný zdravotný preukaz (výhodou). Benefity a ďalšie výhody:– práca v príjemnom prostredí a kolektíve,– zázemie stabilnej spoločnosti a stálej práce,– možnosť kariérneho rastu.Odmeňovanie: podľa platných tarifných tried 646 eur/mesiac, diferenciačný príplatok, 20 … Čítať ďalej

Napriek zdražovaniu zostáva cena jedla do limitu nezmenená

  Výsledkom súčasnej ekonomickej situácie je enormné zvyšovanie cien vo všetkých oblastiach nášho života. Zdražovanie pociťuje každý jeden z nás. Či už ide o potraviny, pohonné hmoty, energie alebo stavebný materiál, rozhodne musíme načrieť hlbšie do našich vreciek. Aktuálny negatívny vývoj neobchádza ani našu spoločnosť. O rekordných cenách za energie sa hovorí už od minulého … Čítať ďalej

Výskum a vývoj v našej spoločnosti za rok 2021

  Uplynulý rok by sme mohli zhodnotiť ako úspešný a namáhavý zároveň. Z pohľadu plnenia pracovných cieľov a ekonomických ukazovateľov ho môžeme považovať za úspešný, zo sociálneho a osobného patril skôr k tým namáhavým, dôvody sú určite každému známe. V rámci výsledkov výskumno-vývojovej činnosti, ktorá bola plánovaná a realizovaná v šiestich výskumných projektoch, by som … Čítať ďalej

Ponuka práce

  Pre posilnenie pracovného kolektívu hľadá ŽP Gastroservis, s.r.o. predavačku do kantíny. Požadovaná je predovšetkým znalosť práce s eKasou, samostatnosť, zodpovednosť, príjemné vystupovanie, platný zdravotný preukaz (výhodou). Benefity a ďalšie výhody: – práca v príjemnom prostredí a kolektíve, – zázemie stabilnej spoločnosti a stálej práce, – možnosť kariérneho rastu. Informácie pre uchádzačov: vopred ďakujeme uchádzačom … Čítať ďalej

Čaká nás náročný rok plný výziev

  V predošlom vydaní novín Podbrezovan sme vám priniesli anketu s vedúcimi jednotlivých prevádzkarní a odborov Železiarní Podbrezová, aby sa obzreli za uplynulým kalendárnym rokom a povedali, s akými víziami a plánmi vstupujú do toho nového. Dnes sme sa opýtali riaditeľov dcérskych spoločností, aký bol pre nich rok 2021, čo sa podarilo, čo nie a … Čítať ďalej

Jozef Soták: Tále sú pre mňa srdcová záležitosť

V auguste nastúpil na pozíciu generálneho riaditeľa akciovej spoločnosti Tále. K stredisku má veľmi blízko. Už ako malý chlapec trávil na tamojších lúkach veľa času. Bol pri zrode jedného z najväčších a najkrajších golfových areálov na Slovensku. Golfu sa pritom sám venuje a je aj v štruktúrach Profesionálnej golfovej asociácie Čiech. Jozef Soták chce naďalej … Čítať ďalej

Vy sa pýtate, my odpovedáme

  V redakcii novín Podbrezovan sme pre vás pripravili rubriku „Vy sa pýtate, my odpovedáme.“ V nasledujúcich riadkoch budeme odpovedať na otázky, riešiť vaše pripomienky či návrhy zo života v Železiarňach Podbrezová a.s., ktoré nám budete adresovať mailom alebo poštou. V posledných týždňoch je jednou z najaktuálnejších tém stravovanie v našej spoločnosti, zmeny, novinky či … Čítať ďalej

Rehabilitačné služby sú vhodné aj v rámci prevencie

  Prvoradým poslaním dcérskej spoločnosti ŽP Rehabilitácia s.r.o. je poskytovanie kvalitných rehabilitačných služieb zamestnancom Železiarní Podbrezová a jej dcérskych spoločností. V ponuke sú rôzne relaxačné procedúry, ktoré nesporne prispievajú k utužovaniu zdravia a poskytujú pacientom možnosť relaxácie a oddychu. Od 1. júna môžu naši zamestnanci využívať každú stredu popoludní rehabilitačno-relaxačné služby. O viac informácií sme … Čítať ďalej

Burza jedál je už spustená

  V predošlom čísle novín Podbrezovan sme predstavili novinku v oblasti stravovania. Burza má zabrániť zbytočnému vyhadzovaniu jedla, keď si ho stravník z nejakého dôvodu nepreberie. Princíp spočíva v tom, že ak niekto nemôže prísť do práce a má objednanú stravu, v elektronickom systéme ju ponúkne na burzu. Je jedno, či ide o stravu na … Čítať ďalej

Aj IT sektor prechádza krízou, naši študenti dostanú notebooky v októbri

    Súčasná kríza zasiahla takmer všetky oblasti spoločenského života. Výnimkou nie je ani sektor informačných technológii (IT). Mnohé firmy prešli na začiatku pandémie do režimu práce z domu (homeoffice) a školy realizovali výučbu dištančne. Logicky sa tým zvýšil dopyt po technologických zariadeniach. Pocítili to i Železiarne Podbrezová a.s., ktoré sa museli vysporiadať s ťažšou … Čítať ďalej

Gastro spúšťa burzu. Neprebraté jedlo ponúknete inému stravníkovi

  Spoločnosť ŽP Gastroservis, s.r.o. apeluje na zamestnancov. Objednané jedlo si totiž stravníci často nepreberajú. Stravovanie v Železiarňach Podbrezová prešlo počas leta zmenami. Spoločnosť ŽP Gastroservis, s.r.o. tak reagovala na podnety zamestnancov a požiadavky vedenia. Z pultov zmizli potravinové a nápojové balíčky, počet jedál v ponuke klesol z ôsmich na štyri a k dispozícii je … Čítať ďalej

Naša anketa: Stravníci oceňujú najmä väčšie porcie

  Jednotlivé kantíny navštívia každý deň stovky ľudí. My sme sa niektorých spýtali, či postrehli zmeny v jedálnych lístkoch, ako sú spokojní so stravou a čo by v rámci skvalitnenia služieb privítali. Aurel Starke, doprava: – Zmeny v aktuálnom jedálnom lístku som postrehol. Porcie mäsa sú určite väčšie a aj polievky sú oveľa lepšie a … Čítať ďalej

Zamestnanci majú možnosť privyrobiť si

  Pracovať vo výrobe môžu aj zamestnanci, ktorí doteraz skúsenosti v tejto oblasti nemajú. Železiarne Podbrezová, a. s., evidujú v tomto období zvýšený dopyt po svojich produktoch. S rastúcimi požiadavkami na výrobu ide ruka v ruke problém s nedostatkom pracovníkov. Vedenie spoločnosti preto prišlo s návrhom pre TH a R zamestnancov (predovšetkým z dennej zmeny). … Čítať ďalej

Lávové zábaly majú priaznivý účinok na naše telo

  Poslanie našej dcérskej spoločnosti ŽP Rehabilitácia, s.r.o. vám určite nie je neznáme a nepochybne ste už mnohí využili aj jej služby. Pre tých, ktorí doposiaľ nemali príležitosť, sme v predchádzajúcich číslach Podbrezovana spoločnosť predstavili a oboznámili vás najmä s rehabilitačno-relaxačnými službami. To sú tie, ktoré si nevyžadujú odporúčanie lekára. Jednoducho, sú pre záujemcov, ktorí … Čítať ďalej

Bezpečnostná služba apeluje na zamestnancov

  Bezpečnostná služba bude naďalej dôkladne vykonávať kontroly. Opatrní ale musia byť aj samotní zamestnanci. Iba správnou prevenciou pomôžu zabrániť škodovým udalostiam. Jednou z hlavných priorít vedenia Železiarní Podbrezová je bezpečnosť. Kontroly vozidiel na vrátniciach, pravidelné dychové skúšky na požitie alkoholu či drog, prehliadka tašiek a batohov sú preto nevyhnuté. Ide o ochranu zdravia, majetku … Čítať ďalej

Lučenec opäť hostil keramické sympózium

  Nad podujatím viselo viacero otáznikov. Napokon do Kalinova pricestovali umelci zo Slovenska a Českej republiky. V Novohradskom múzeu a galérii Lučenec v týchto dňoch vyvrcholil 33. ročník medzinárodného keramického sympózia. V závode Žiaromat Kalinovo pätica umelcov niekoľko dní tvorila jedinečné diela zo šamotu, aby ich následne predstavila širokej verejnosti. Andrea Čepiššáková, Jaroslava Šicková a … Čítať ďalej

Stravovanie v našej spoločnosti prešlo zmenami

  Téma stravovania je v týchto týždňoch v našej spoločnosti pomerne aktuálna. Od prvého augusta došlo k zmenám v jedálnom lístku a aj v cene ponúkaných jedál. O aktuálnej situácii a novinkách sme sa rozprávali s Ing. Máriou Demianovou, predsedníčkou stravovacej komisie.   Na úvod objasnite, aké povinnosti vyplývajú zamestnávateľovi voči zamestnancom? – V súlade … Čítať ďalej